ЕКСКУРЗИЈA ОСМОГ РАЗРЕДА


КОВИН – НИШ – КОВИН

На пут смо кренули у недељу 12.маја у 7.30 ч, пошто је полиција утврдила техничку исправност возила. На путу ка одредишту, посетили смо манастир Раваницу, задужбину кнеза Лазара Хребељановића. Након доласка у Ниш, обишли смо археолошку збирку Музеја у Нишу, а после ње Ћеле -кулу и археолошки локалитет Медијану, импресивне остатке летњиковца римског цара Константина Великог из 4.века. Ученици су имали слободно време за шетњу старим делом града  и обилазак трговинског центра, као и за ручак.

У поподневним сатима смо обишли и спомен комплекс Бубањ. Око 18.00 ч смо ушли у хотел „Видиковац“ и сместили се. После вечере, ученици су били у дискотеци у оквиру хотела.

Други дан је почео доручком  и одласком из хотела. Обишли смо Нишку тврђаву. Пут нас је водио до Нишке Бање, где смо прошетали бањским парком и ручали у ресторану „Гурманова тајна“. У поподневним сатима смо обишли и спомен комплекс Чегар, место одигравања чувене битке из Првог српског устанка. Уследио је повратак у Ковин у који смо стигли око 19.30 ч.

Екскурзија је била веома садржајна и програм је остварен.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ