Екскурзија ученика I, II, III и IV разреда


У четвртак, 1. 6. 2023. реализована је планирана екскурзија ученика I, II, III и IV разреда и издвојеног одељења, на релацији Ковин – Пећинци - Засавица – Ковин.

Најпре смо посетили Музеј обредних хлебова у Пећинцима, где нас је домаћин Јеремија веома срдачно дочекао и показао како се некад млело брашно, а како правио и пекао хлеб. Из Пећинаца пут је водио ка резервату природе – Засавици. То је био заиста посебан доживљај за ђаке. Возили су се бродићем „Умбра“ и том приликом сазнали да у овом резервату постоји ретка и јединствена врста рибе – умбра. Научили су да праве разлику између трске и рогоза као и то да постоји барска кока -лиска, врста птице веома слична патки. Упознали су аутохтоне врсте наших домаћих животиња у оборима – мангулица, подолско говече, магарци, козе. После кратке пловидбе уследио је ручак, а након ручка ученици су имали слободно време које су искористили за игру и дружење у природи. 

У Ковин смо стигли око 19 часова, помало уморни, али веома задовољни, са осмехом и песмом, пуни знања и нових незаборавних успомена.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ