Екскурзијa 8. разреда



Ковин – манастир Манасија –  Ресавска пећина - Ниш – Ковин

Након што је полиција установила исправност аутобуса и након што су сви услови били испуњени, полазак је био у 8:00 са паркинга школе.
Уследило је путовање до првог одредишта – манастира Манасије. После обиласка манастира, наредна станица је била Ресавска пећина. Након разгледања пећине пут је настављен ка Нишу. Долазак у Ниш је уследио у поподневним часовима.
У Нишу су ученици најпре имали слободно време за обилазак центра града, као и за разгледање Нишке тврђаве.  Око 18 часова ученици су се сместили  у хотелу „Видиковац“.
Након вечере је за њих била организована журка у дискотеци хотела.
Наредног дана, после доручка, ученици напуштају хотел око 9 часова. Затим још мало разгледају центар Ниша, шетају се Казанџијским сокачетом  (једини очувани део старе нишке чаршије) и фотографишу се код споменика Стевану Сремцу и Калчи.
Након тога су се упутили даље ка Нишкој бањи, на том путу су обишли споменик културе Ћеле-кулу, где су сазнали више о дешавањима из Првог српског устанка.
У Нишкој бањи су ученици имали слободно време за шетњу, одмор и дружење. Ту су такође имали и организован ручак у ресторану „Гурманова тајна“.
Након ручка последња дестинација у Нишу је био споменик културе на брду Чегар, подигнут на месту где се одвијала битка из Првог српског устанка у знак сећања на погинуле војнике и њиховог команданта Стевана Синђелића. Ту су ученици били у прилици да чују занимљиву и поучну лекцију из наше прошлости.
У поподневним часовима уследио је повратак у Ковин.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ