Свети Сава


Школска слава Савиндан и ове године, био је посебан свечани дан. Као и увек, сви ученици су се окупили да обележе овај најрадоснији празник заједно са учитељима и наставницима, родитељима и пријатељима школе.

Прослава је почела химном Светом Сави у извођењу хора и оркестра школе, а потом је јереј Зоран Мумовић освештао славски колач и честитао школску славу пожелећи много среће, здравља и благостања.

Свечаност је настављена пригодним програмом хора и оркестра и рецитовањем.

По обичају, домаћини славе били су ученици завршног разреда са својим одељенским старешинама Бојом Пауновић и Бранком Спирковић, који су ломили славски колач одајући пошту светитељу Сави, утемељивачу српске цркве, државе и школства, првом српском архиепископу, зачетнику српске књижевности и правне науке, чија је духовна и просветитељска величина толика да се не може сагледати овоземаљским очима.

Славу су преузели ученици седмог разреда, да је до наредне године носе у срцима и да се труде да марљивим радим и духовним изграђивањем честите личности буду достојни потомци великог светитеља чије дело представља основу свих цивилизацијских токова нашег друштва, ходећи стазама светосавља. На крају, сви ђаци и гости добили су колач, жито и неизоставне переце.

svgalПогледајте "Виртуелну светосавска изложба радова ученика наше школе"


 


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ