Славимо безбедно


Празници су код нас незамисливи без пиротехнике попут петарди, ракетица и ватромета. Мада многи мисле да је реч о безазленој дечјој забави, све чешćе смо сведоци трагичних последица њихове употребе. 

Зато и ове године у нашој школи свим ученицима старијих разреда последње недеље пред зимски распуст, на часовима технике и технологије наставник - педагошки саветник Дејан Крецуљ, који је и резеврни војни старешина обучен за рад са минско-експлозивним материјама, одржава веома ефектне радионице које указују на све опасности која ова “забава” собом носи.

Статистика каже да готово половина повређених има мање од 16 година старости, а највише се повређују дечаци узраста од 10 до 14 година. Најучесталије повреде су опекотине – пре свега лица, прстију, шака и ручних зглобова, а нису ретке ни делимичне или потпуне ампутације једног или више прстију на рукама. Веома често долази и до повреда очију, опекотине рожњаче или механичка оштећења настала западањем страног тела у око, као и оштећења слуха, пуцање бубне опне. Лечење лакших повреда траје месецима, оних озбиљнијих и годинама. И у овом проблему родитељска брига је најважнија, а одговорност породице највеćа.

Стога се ова заједничка акција правовремно спроводи и очекујемо да ćе уродити плодом, да ćе предстојеćи празници протеćи у радости и без повреда, јер лепше је без петарди када славимо безбедно.

slavbez
Преузми презентацију на тему "Славимо безбедно"


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ