13. Фестивал науке у Београду

13. Фестивал науке у Београду


Ученици наше школе са својим наставницима су првог дана по отварању, 5. децембра, посетили на Београдском сајму тринаести Фестивал науке, који се ове године одржава под слоганом "Разоткривање”.

На овој највећој манифестација у области промоције науке и образовања у земљи учествује више од 60 научних и образовних институција, удружења и појединаца из Србије и иностранства. Беспрекорна организација, зналачки одабир квалитетно презентованих едукативних садржаја, а све интригантно за ученике који су активно учествовали, општа је оцена овогодишње манифестације. 

„Овај Фестивал је посвећен управо разоткривању заблуда и митова уз помоћ науке и научних достигнућа.
Митови се налазе свуда око нас! Од оних вечито занимљивих – попут тога да ли из шкољке заиста можемо да чујемо звук мора и да ли је Кинески зид једина људска грађевина видљива из свемира, да ли је људско стопало пре пола века крочило на Месец, колико су опасна зрачења телефона и микроталасних пећница, а колику опасност са собом носе нуклеарне електране?
У време када истина неретко пада у други план, а тумачење чињеница постаје важније од њих самих, наука се испоставила као одлично оруђе против свих ових, али и многих других заблуда, као сигурно уточиште за све који и даље негују критички дух и радозналост, али и прави путоказ за оне који желе да граде земљу будућности по мери свих нас.“

Одушевљени ученици са Фестивала су понели много импресија и жељу да и наредних година наставе ову веома корисну традицију наше школе.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ