"Змајевци'' у Петници


Сваке године Истраживачка станица Петница  расписује конкурс  за Летњу научну школ – образовни програм за ученике седмог разреда. Традиционално, увек се пријави много више кандидата од броја расположивих места. Школске 2018/2019. године из Општине Ковин изабрана су два ученика седмог разреда – из исте школе и истог одељења, а то су наши садашњи осмаци:

  • Вељко Васић VIII -2  и
  • Андреј Лукић  VIII -2 

zmajpetn

Вељко Васић је у Петници боравио од 21. јуна до 30. јуна, а Андреј Лукић од 30. августа до 8. септембра.

Андреј и Вељко су током ових девет незаборавних дана учествовали у активностима теоријског, практичног и истраживачког карактера у областима астрономије, биологије, електронике, физике, хемије, географије, геологије, археологије, математике, психологије, рачунарства и свих других дисциплина које су заступљене у ИС Петница.

С обзиром на то да Вељко Васић и Андреј Лукић показују веома висок степен заинтересованости за науку и истраживачки рад,  боравак у Петници им је и те како пријао. Њихови утисци су идентични када говоре о богатом искуству које су тамо стекли. Овим талентованим ученицима Летња научна школа омогућила је приступ науци из неког другог угла, рад и дружење са вршњацима сличних интересовања. Колико им је начин рада био занимљив говори и чињеница о њиховој огромној жељи да се врате на ово инспиративно и подстицајно место.

Поносни смо на Андреја и Вељка и желимо им пуно успеха и среће у животу и раду, а на истраживачком путу мноштво научних изазова и подвига.


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ