Početna
Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin
PROLEĆNI KROS Štampa
petak, 06 jun 2014 17:33

Ćudljive vremenske prilike koje su karakterislale ovo proleće, zbog obilnih padavina uslovile se da se prolećni kros odloži za lepše vreme. U petak, 6. juna, učenici naše škole trčali su na atletskoj stazi stadiona Fudbalskog kluba „Radnički“. Trčali su svi: dečaci i devojčice mlađeg i starijeg uzrasta, samo je dužina staze bila primerena. Toplo, sunčano ali prijatno vreme, odlična organizacija i radost mališana bili su odlika ove manifestacije. Nisu svi bili najbrži, ali su svi bili pobednici jer je bilo važno učestvovati.

pkros1pkros2 

       

D.K.

 
SVETSKI DAN ŽIVOTNE SREDINE Štampa
četvrtak, 05 jun 2014 18:37

Iako kalendarski odredjen gotovo na samom kraju školske godine, u čitavom svetu, pa i kod nas, Svetski dan životne sredine, obeležava se u svim školama kao integralni deo ekološkog vaspitanja mladih. Ovaj praznik, koji je svake godine 5. juna, ustanovila je Skupština Ujedinjenih Nacija 1972. godine kako bi označila važnost održavanja Stokholmske konferencije o ljudskom okruženju. Za ovogodišnju proslavu UNEP je utvrdio veoma provokativni moto: „Da li ste spremni?“ Učenici naše škole već nekoliko dana pripremaju prigodne materijale na časovima informatike i ekološke sekcije, a ovde ih vidimo kako postavljaju svoje promotivne radove u holu škole pozivajući sve da uzmu učešća u ekološkom danu. Ako ste spremni da učinite da nam okruženje bude bolje i čistije, pridružite se mladim ekolozima, predvodjenim nastavnicom Ružom Ljubojom.

D.K.


 
Novi raspored časova (važi od 2. juna 2014.) Štampa
petak, 30 maj 2014 22:22

raspored 2 jun 2014klikni na raspored za uvećanje prikaza

 
Ugledni čas (izrada dokumentarnog filma na temu iz biologije) – korelacija biologije i informatike Štampa
petak, 23 maj 2014 16:20

bio info majDanas je u našoj školi održan je „Festival kratkog dokumentarnog filma“ u režiji učenika 7. razreda.

Ovaj projekat realizovali su Ruža Ljuboja, nastavnica biologije i Saša Petrović, nastavnik informatike.

Učenici su dobili izuzetno zahtevni zadatak - da stečeno znanje iz biologije i informatike iskoriste kako bi kreirali dokumentarni film na temu iz oblasti "Bolesti i poremećaji zdravlja kod čoveka".


Učenici su svoje radove realizovali u okviru svoje grupe, a njihov rad je podrazumevao:
* Pretraživanje sadržaja na Internetu: (tekst, slike, video, audio) i upotrebu znanje iz biologije
* Upotrebu digitalne opreme radi snimanja video klipova i glasa (naracije)
* Upotrebu različitih softverskih alata

Bulimija - dokumentarni film Milice Stanković


Komentari prisutnih nastavnika bili su pozitivni, a nastavnica Ruža i nastavnik Saša ocenili su ovaj projekat uspešnim.

Čestitamo našim učenicima na uspešnoj realizaciji ovako zahtevnog projekta.


Saša Petrović, nastavnik informatike

 
SVI U AKCIJI Štampa
petak, 23 maj 2014 15:39

Već u subotu, odmah nakon upućivanja apela Crvenog krsta za prikupljanje pomoći, učenici naše škole su se uključili u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za poplavama ugroženo stanovništvo. Odmah je putem ovog sajta upućen poziv i za kratko vreme sredstva za ličnu higijenu, sapuni, šamponi, pelene, hrana za bebe, polovna garderoba i sve što je traženo upućeno je ugroženom stanovništvu putem Crvenog krsta, a nastavljeno je sa daljim prikupljanjem. Tokom nedelje su se đaci i na časovima informatike uključili u široku medijsku akciju, praveći video klipove poziva za pomoć koji su se veoma brzo širili svetskom mrežom. Jedan od njih je na  http://youtu.be/KM8Q1SZGJ_Y


D.K.

 
HITAN APEL ZA POMOĆ ! Štampa
subota, 17 maj 2014 14:03

pomoziteOrganizacija Crvenog krsta Kovina uputila je hitan apel, poziv građanima, da se uključe u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za poplavama ugroženo stanovništvo. Dežurstva u prostorijama Crvenog krsta organizovana su od 8:00 do 00:00 svakog dana do daljnjeg, a u slučaju pogoršanja situacije odrediće se i celodnevna dežurstva. Molimo sugrađane koji su u mogućnosti da pomognu: hitno su posebno potrebni sredstva za ličnu higijenu, sapuni, šamponi ... posteljina, ćebad, peškiri, čarape, pelene i hrana za bebe i polovna obuća i garderoba.

Osim u Crvenom krstu (kontakt telefon 013/742-225), od ponedeljka će se i u našoj školi organizovati prikupljanje pomoći pa molimo sve roditelje i učenike da kada dođu u svoju školu ponesu i nešto od sredstava neophodnih ugroženom stanovništvu koja će se odmah proslediti gde je najpotrebnija.

D.K.

 
PRAVILNO JE BEZBEDNO Štampa
sreda, 14 maj 2014 10:42

pravilnojebezbednoMada je još pre gotovo pola stoleća Kovin ostao mesto bez železničkog saobraćaja, veliki broj našin učenika nakon završetka osnovnog školovanja pohadja srednje škole u Smederevu ili Pančevu. Tamo svakodnevno nailaze na ovaj vid saobraćaja, pa je s razlogom i ove godine, uz dragocenu pomoć i sradnju sa Medija centrom preduzeća „Železnice Srbije“, na časovima Tehničkog i informatičkog obrazovanja sprovedena kampanja posvećena bezbednosti dece na železnici „Pravilno je bezbedno“. Učenici su s velikom pažnjom i kroz živi interaktivni rad proučili dobijene digitalne materijale upoznavši se sa pravilima bezbednog ponašanja.

D.K.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 42

themesclub.com cms Joomla templateCopyright © 2008. OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin - Sva prava zadržana
Autor: Dejan Kreculj
Webmaster: Saša Petrović

Brojač poseta