Početna
Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin
HITAN APEL ZA POMOĆ ! Štampa
subota, 17 maj 2014 14:03

pomoziteOrganizacija Crvenog krsta Kovina uputila je hitan apel, poziv građanima, da se uključe u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za poplavama ugroženo stanovništvo. Dežurstva u prostorijama Crvenog krsta organizovana su od 8:00 do 00:00 svakog dana do daljnjeg, a u slučaju pogoršanja situacije odrediće se i celodnevna dežurstva. Molimo sugrađane koji su u mogućnosti da pomognu: hitno su posebno potrebni sredstva za ličnu higijenu, sapuni, šamponi ... posteljina, ćebad, peškiri, čarape, pelene i hrana za bebe i polovna obuća i garderoba.

Osim u Crvenom krstu (kontakt telefon 013/742-225), od ponedeljka će se i u našoj školi organizovati prikupljanje pomoći pa molimo sve roditelje i učenike da kada dođu u svoju školu ponesu i nešto od sredstava neophodnih ugroženom stanovništvu koja će se odmah proslediti gde je najpotrebnija.

D.K.

 
PRAVILNO JE BEZBEDNO Štampa
sreda, 14 maj 2014 10:42

pravilnojebezbednoMada je još pre gotovo pola stoleća Kovin ostao mesto bez železničkog saobraćaja, veliki broj našin učenika nakon završetka osnovnog školovanja pohadja srednje škole u Smederevu ili Pančevu. Tamo svakodnevno nailaze na ovaj vid saobraćaja, pa je s razlogom i ove godine, uz dragocenu pomoć i sradnju sa Medija centrom preduzeća „Železnice Srbije“, na časovima Tehničkog i informatičkog obrazovanja sprovedena kampanja posvećena bezbednosti dece na železnici „Pravilno je bezbedno“. Učenici su s velikom pažnjom i kroz živi interaktivni rad proučili dobijene digitalne materijale upoznavši se sa pravilima bezbednog ponašanja.

D.K.

 
Animacija - radovi učenika 6. razreda Štampa
petak, 09 maj 2014 13:50

ervin varnju 61 svemirIzrada crtanih filmova nije lak posao, obzirom na to da je neophodna upotreba nekoliko softverskih alata.
Učenici 6. razreda su na časovima informatike savladali gradivo iz oblasti animacije i kreirali ove kratke crtaće.

Saša Petrović

 

6-1 6-2

Ervin Varnju - napad na planetu Zemlju

 Jelena Milošević - uskršnji zeka

Uroš Bogdanov - napad na Zemlju

 Jelena Milošević - put u svemir

 Jelena Tasić - Titanik

 Nina Prijović - put u svemir

 Milica Kostić - napad na planetu Zemlju

 Miloš Novokmet - put u svemir
   Milena Avramović - skočko
   Igor Platner - put u svemir
  Jelena Lužajić - put u svemir
 
NA SAJMU NAUKE Štampa
četvrtak, 08 maj 2014 19:13

sajam nauke

U okviru obeležavanja velikog jubileja kovinske Gimnazije i ekonomske škole "Branko Radičević", pola veka uspešnog prosvetiteljskog rada, učenici sedmog i osmog razreda "Zmajeve" škole posetili su izuzetno zanimljiv Mali sajam nauke.

D.K.

 

 
Obaveštenje za učenike 8. razreda - PROBNI ZAVRŠNI ISPIT Štampa
četvrtak, 08 maj 2014 11:52

Probni završni ispit biće realizovan u sledećim terminima:

* Kombinovani test u petak  9.5.2014. god. u 12 časova
* Srpski jezik 10.5.2014. godine u 9 časova
* Matematika  10.5.2014. godine u 11,30 časova
 
KALENDAR UPISA UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE ŠKOLSKE 2014/2015. G. Štampa
sreda, 07 maj 2014 10:37

kalendar upisa 2014

 
ZMAJEVI MEĐU ZMAJČIĆIMA Štampa
sreda, 30 april 2014 21:40

Dan škole, sto deseti rođendan i stota godina pod svojim krovom, bio je praznik učenika i kolektiva naše škole poslednjeg aprilskog dana, na godišnjicu kada je 1850. godine čika Jova Zmaj u Letopisu Matice Srpske objavio svoju prvu pesmu "Proletnje jutro".

Bila je to proslava koja bi se najbolje mogla okarakterisati kao spoj tradicionalnih vrednosti i znalački ukomponovanih novih trendova, primereno vremenu: aktivnosti od duhovitog i keativnog prikaza čika Jovinih pesama „Zmajevci su Zmajevi drugari, oni znaju čudnovate stvari ...“ u svim formama i tehnikama, od olovke do digitalne, do bioloških novina i neizostavnog prelaska u Centar za kulturu gde su učenici uživali u postavci „Prva žurka“, po adaptiranom tekstu Todeta Nikoletića, koju im je priredilo ansambl dramske sekcije. Iskrena spontanost pozorišnog izraza mladih glumaca plenila je neskrivenim šarmom, prenoseći na prepunu pozorišnu salu šarenilo simpatične zbunjenosti plemenitih osećanja prvih simpatija i ljubavi.


U večernjim satima u galeriji Centra za kulturu otvorena je izložba likovnih radova učenika. Mladi novinari, članovi redakcije „Zmajčića“, prezentacijom pres klipinga prikazali su koliko je ova škola jedinstvena po prisustvu u svim dostupnim medijima – na radiju, televiziji, u štampi i internetu. Potom je u pozorišnoj sali usledila svečana akademija za roditelje i prijatelje škole. Predstavnice Učeničkog parlamenta uručile ovogodišnju nagradu „Zmaj među Zmajčićima“ koja se već tradicionalno dodeljuje učeniku koji je dobar drug, spreman da pomogne, poštuje druge i pravila ponašanja u školi i sve nastavnike i zaposlene u školi, učenik omiljen ne samo među đacima nego i nastavnicima i svim zaposlenim. Laureat priznanja je Kristijan Bela, učenik osmog razreda. Sledila je predstava koja je, iako iznova igrana, sada premijerno za mame, tate, bake i deke, oduševila lepršavošću i spontanošću dečije igre.
 

D.K.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 41

themesclub.com cms Joomla templateCopyright © 2008. OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin - Sva prava zadržana
Autor: Dejan Kreculj
Webmaster: Saša Petrović

Brojač poseta