Početna
Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin
KNJIŽEVNA OLIMPIJADA Štampa
subota, 08 februar 2014 18:05

U subotu, 8. febuara u našoj školi održano je opštinsko takmičenje iz književnosti „Književna olimpijada“. Učestvovali su učenici sedmih i osmih razreda, ekipe šest škola: osim naše i druge dve kovinske i škole iz Pločice, Gaja i Bavaništa. Visok nivo poznavanja jezika i književnosti pokazali su i rezultati testa: Bojana Sekulić osvojila je 11, Zorana Zdravković 13, a Mia Bojović 14 bodova. Čestitamo im na postignutom uspehu.

D.K.

knjizevna olimpijada 1 knjizevna olimpijada 2
 
Javna nabavka male vrednosti br.1-III/2014 – nabavka usluge prevoza učenika Štampa
utorak, 04 februar 2014 18:20

Poziv

Konkursna dokumentacija

 
Obaveštenje Štampa
ponedeljak, 03 februar 2014 17:55

Sutra, 04. februara, nastava će se odvijati po rasporedu od utorka.

 
OBAVEŠTENJE Štampa
nedelja, 02 februar 2014 13:28

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova
u ponedeljak, 03. februara 2014. godine, neće biti nastave.

 

 

 
OBAVEŠTENJE Štampa
petak, 31 januar 2014 13:19

NEMA NASTAVE U ŠKOLAMA SUTRA, 1. FEBRUARA !

Zbog izuzetno nepovolјnih vremenskih uslova, predsednica opštine Kovin, Dr Gordana Zorić, danas je donela Odluku o prekidu obrazovnbo-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Kovin dana 01. februara 2014. godine.

 
Javna nabavka male vrednosti br.2-I/2014 – nabavka dobara-namirnice za đačku užinu Štampa
četvrtak, 30 januar 2014 15:59

Poziv

Konkursna dokumentacija

 
USKLIKNIMO S LJUBAVLJU Štampa
ponedeljak, 27 januar 2014 17:22

Školska slava Sveti Sava obeležena je i ove godine u školama kovinske opštine. Predpraznična atmosfera u našoj školi osećala se čitvu prethodnu sedmicu, od svećenja vodice do pripreme radova učenika za tradicionalnu virtuelnu izložbu, koje možete pogledati ovde, dok se na svakom koraku mogla čuti Himna Svetom Savi.

Kao i svake godine, gotovo da nije bilo učenika koji je propustio da dođe u svoju školu i obeleži ovaj najradosniji dan zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima, roditeljima i prijateljima škole. Proslava je počela Himnom Svetom Savi u izvodjenju orkestra škole, a potom je protojerej stavrofor Živanko Popović, paroh Prve parohije kovinske, osveštao slavski kolač i čestitao školsku slavu poželeći mnogo sreće, zdravlja i blagostanja. Po običaju, domaćini slave bili su učenici završnog razreda sa svojim odeljenskim starešinama Ljubišom Đorđevićem i Dušankom Narančić, koji su lomili slavski kolač odajući poštu ocu srpske duhovnosti, svetitelju Savi.

Podsetimo, praznik Sveti Sava je ustanovljen za školsku slavu 1840. godine, na predlog Atanasija Nikolića, rektora Liceja iz Kragujevca. U odluci tadašnjeg Popečiteljskog prosveštenija, predstavnici državne i crkvene vlasti propisali su da se Sveti Sava proglašava za patrona svih naših škola i da se od tada najsvečanije proslavlja. Iako tada još pod Austrougarskom, Savindan se slavio u kovinskim srpskim školama na jugu Banata.

Potom su slavu preuzeli učenici sedmog razreda, da je do naredne godine nose u srcima i da se trude da marljivim radim i duhovnim izgrađivanjem čestite ličnosti budu dostojni potomci velikog svetitelja hodeći stazama svetosavlja. Na kraju, svi đaci i gosti dobili su kolač, žito i neizostavne perece.

D.K.


 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 38

themesclub.com cms Joomla templateCopyright © 2008. OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin - Sva prava zadržana
Autor: Dejan Kreculj
Webmaster: Saša Petrović

Brojač poseta