Početna
Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin
MLADI FIZIČARI I BIOLOZI POSETILI BEOGRAD Štampa
utorak, 12 novembar 2013 19:42

Jednodnevnu poseta Beogradu članova slobodnih aktivnosti fizike i biologije 9. novembra, koju su organizovale nastavnice Dušanka Narančić i Ruža Ljuboja bila je veoma sadržajna i zanimljiva za učenike. Četrdesetosam učenika prvo je posetilo hram Svetog Save, potom Pedagoški muzej gde je na interesantan način prikazan razvoj školstva u Srbiji. Nakon odmora usledio je obilazak muzeja Nikole Tesle i muzeja automobila.

D.K.


 
SA SPORTSKIH TERENA Štampa
petak, 08 novembar 2013 14:11

odbojkaOpet se srećemo sa još jednim sportskim takmičenjem, gde su učenici naše škole uspeli da pokažu koliko su vrsni sportisti, i koliko je sport važan u životu svakog školarca, a i čoveka, jer je koristan za pravilno razvijanje snage, zdravlje, organizama, za oslobadjanje od nervoze i frustracija. On donosi radost, osećanje solidarnosti, pospešuje nas, nagoni na dobre stvari, stvara samopouzdanje, združuje i zbližava ljude. Pa tako ni Opštinsko takmičenje u odbojci nije prošlo bez učešća učenika naše škole, koji su izuzetni talenti, i, kao i uvek, osvetlali su obraz Zmajeve škole. U Bavaništu, 6. novembra, sa početkom u 10 sati igrala je muška ekipa naše škole u sastavu : Andrej Branković, Darko David, Kristijan Bela, Draško Mijukov, Marko Bogdanović (učenici osmih razreda), Živojin Pavlović, Simon Kovačević, Marko Kovačević  (učenici sedmog razreda). Osvojili si treće mesto, posle ekipa iz Bavaništa i Gaja.

Devojčice naše škole, odnosno ženska ekipa igrala je 7. novembra, dan posle, takođe u Bavaništu s početkom u 10 sati u sastavu: Jovana Radovanov, Vanja Veseli (učenice osmog razreda), Isidora Lajevec, Marija Savojski, Tamara Stevčić, Marija Vrba, Anastasija Martić (učenice sedmih razreda) i Jelena Lužajić i Teodora Toeodorović (učenice petog razreda). Nakon žestoke borbe naše takmičarke osvojile su, kao i dečaci, treće mesto.

Čestitamo svim takmičarima, učenicima naše škole i želimo im mnogo uspeha u daljim sportiskim nadmetanjima.

Sofija Tasić/D.K.
Novinarska sekcija

 

 
Druženje na Čardaku Štampa
nedelja, 03 novembar 2013 14:10

Drugog novembra učenici VII1 naše škole i njihova razredna posetili su obližlje izletište -  Čardak. Tog jutra osvanuo je lep, sunčan dan i učenici, organizovanim prevozom roditelja, su se uputili na Čardak. Ambijent na Čardaku je stvoren za šetnju i različite sportske aktivnosti. Formirale su se ekipe i krenula su nadmetanja u raznim sportovima. Dečaci su skoro bez prestanka igrali fudbal, košarku i rukomet dok su devojčice i razredna vozile rolere, igrale odbojku, pantomime i asocijacije. Učenici su šetali i Stazom zdravlja. Uživali su u jesenjim bojama prirode, pevali, bivali istraživači te su i ''primetili'' trag medveda kog su neprestano zamišljali, ali ne i videli.
Naravno, bez roditelja učenika izlet se nije mogao zamisliti. Pored toga što su obezbedili prevoz, roditelji su učestvovali u sportovima, šalili se i družili sa decom. Ovaj dan se često spominje među učenicima. Tada su shvatili da uprkos razmiricama u razredu, između njih postoji velika ljubav i poštovanje.

D.P.


 
Grafiti Štampa
subota, 02 novembar 2013 17:33

Kao u svakom gradu, i u Kovinu su fasade brojnih stambenih i poslovnih objekata išarane neprikladnim, često uvredljivim porukama. Opštinski Savet za mlade organizovao je 2. novembra takmičenje u crtanju grafita sa željom da se okupe mladi, druže, takmiče i svojim radovima oplemene prostor. Izabran je zid stadiona malih sportova u sklopu naše škole i tako data svežina ovoj arhitektonskoj celini duge istorije: zgrada škole izgrađena je 1912. dok stadion datira iz 1950. godine. Od brojnih prijavljenih učesnika odabrano je deset koji su, uz prisustvo mnoštva gledalaca, ostvarili predivne radove. Prvo mesto osvojio je Stefan Braković iz Smedereva, drugo Marko Nišić iz Pančeva, treće Dimitrije Boban iz Kovina, dok je najmlađi učesnik bio Marko Bugarski iz naše škole. Očekuje se da ovakve aktivnosti postanu lepa tradicija kovinskog kulturnog zbivanja među mladima.    

D.K.

grafiti

 
Na prvoj strani "Prosvetnog pregleda" Štampa
četvrtak, 31 oktobar 2013 13:29

na naslovnoj strani

 
BADMINTON U NAŠOJ ŠKOLI Štampa
nedelja, 27 oktobar 2013 20:22

U nasoj školi, pored talentovanih učenika za odredjenu oblast u nauci ili umetnosti, mnogo je darovitih i za sport. Zbog toga se redovno održavaju treninzi i sekcije iz raznih sportova. Jedna od sekcija je i badminton sekcija. Treninzi su kvalitetni, zabavni, korisni, naporni i ispunjeni, a na svakom od njih mladji učenici saznaju nešto novo od starijih i iskusnijih. Odrzavaju se redovno od ponedeljka do petka. Kada stariji učenici idu pre podne u školu počinju u 18.15 i traju do 20 časova, a kada je smena starijih učenika popodne, zbog termina odrzavaju se od ponedeljka do četvrtka, sa početkom u 19 i završetkom u 20 sati. Za stariju grupu rezervisani su utorak i četvrtak, a mešoviti treninzi održavaju se svim ostalim danima, sa izuzetkom petka, kada stariji idu popodne u školu. Naša sekcija učestvuje na mnogobrojnim turnirima različitog nivoa, od opštinskog do republičkog. Jedan od turnira održan je  25. septembra u Novom Sadu. Na njemu su učenici naše škole, članovi sekcije, ostvarili sledeće rezultate: Vrba Marija, VII2 - prvo mesto, u ženskoj konkurenciji do 15 godina; Jovanović Tamara, bivša učenica naše škole, ali još uvek aktivni član sekcije - drugo mesto u ženskoj konkurenciji do 17 godina; Bela Kristijan VIII2 – drugo mesto u muškoj konkurenciji do 15 godina; Radoman Anja, koja iako nije učenica naše škole, ali je član sekcije - prvo mesto u ženskoj kokurenciji do 13 godina. Poslednji turnir održan je u Vršcu 12. oktobra i tu su naši takmičari ponovo postigli zavidne rezultate: Vrba Marija VII2 treće mesto u ženskoj  konkurenciji do 15 godina; Bela Kristijan VIII2 drugo mesto u muškoj konkurenciji do 15 godina. Uz čestirke našim vrednim sportistima želimo im da nastave sa uspešnom takmičarskom karijerom vredno radeći i trenirajući.

Na slici: proglašenje najboljih 12.oktobra u Sportskoj sali Hemijsko-medicinske škole u Vršcu, juniorski kup “Vršac 2013″, juniorsko takmičenje nacionalnog nivoa, Kristijan Bela - srebro u kategoriji dečaka do 15 godina.


badminton dinamo
(foto: sportski web portal  poluvreme.rs)


Sofija Tasić / D.K.
Novinarska sekcija

 
ZMAJEVCI U CARSTVU KNJIGE Štampa
četvrtak, 24 oktobar 2013 19:40

Ni ove godine nije mogao da protekne Beogradski sajam knjiga, a da ga nisu posetili učenici naše škole. Ova duga tradicija nastavlja se, pa je tako tridesetak učenika i nastavnika u četvrtak, koji je inače već uobičajeno školski dan na sajmu, 24. oktobra prepodnevne sate provela među obiljem zanimljivih naslova, u svojevrsnom carstvu dobre knjige. Delić te atmosfere zabeležila je i kamera Sofije Tasić, učenice sedmog razreda, kojoj je ovo, osim zadovoljstva koje je pružio sajam, bio i zadatak izveštavanja u novinarskoj sekciji.

Sofija Tasić / D.K.
Novinarska sekcija

sajam2013 1

  

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 35

themesclub.com cms Joomla templateCopyright © 2008. OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin - Sva prava zadržana
Autor: Dejan Kreculj
Webmaster: Saša Petrović

Brojač poseta