Početna
Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin
DAN KADA JE LJUBAV BILA ZAKON Štampa
petak, 14 februar 2014 18:21

Višegodišnja tradicija obeležavanja Dana zaljubljenih, 14. februara, u našoj školi nastavljena je i ove godine. U organizaciji Đačkog parlamenta i nastavnika škole, iako je nastava protekla po uobičajenom rasporedu časova, uz prvi čas posvećen sutrašnjem Danu državnosti, učenici su pisali poruke sa izrazima prvih dečjih ljubavi i simpatija i ubacivali ih u kutiju želja i maštanja. Simbolično ili ne, deca su na kratko pozajmila iz ostave veliku plastičnu kutiju koja se koristi na izborima kada je u školi biračko mesto. Tako su se u nju slili listići na kojima je umesto imena političkih suparnika bilo ispisano sve najlepše iz nevinih, iskrenih dečjih duša. Kako su stizale, tako su na stotine ovih poruka razvrstane po odeljenjima i tokom odmora deljene. Posvuda radost, nestrpljivo otvaranje ceduljica, poneki naprasno porumeneli obrazi i bljesak u dečijim očima, sreća. A potom, u sali škole prigodna predstava za sve učenike i goste iz škole “Đura Jakšić”, “Ljubav je svuda” - poput same ljubavi, šarmantni spoj nespojivog: Romea, Julije, Šace,  Juce i malog princa, nastala u mašti dece; u dahu nošena oduševljenim gledaocima. Ako volite, ako ste zaljubljeni, srećan vam Dan zaljubljenih, poručuju mali „Zmajevci“!

D.K.


 
Dan bezbednosti na internetu Štampa
utorak, 11 februar 2014 18:33

Međunarodni dan bezbednosti na internetu, 11. februar, obeležen je u kovinskoj „Zmajevoj“ školi na časovima Tehničkog i informatičkog obrazovanja i izbornog predmeta Informatika i računarstvo. Nastavnci ovih predmeta, Dejan Kreculj i Saša Petrović, su učenicima prikazali film koji ima za cilj da podigne svest i znanje o tome kako treba bezbedno koristiti internet. Potom su na računarima osmišljavali crteže na ovu temu.

Inače, opšti je stav stručnjaka za ovu oblast da su najozbiljniji problemi vezani za bezbednost na internetu vezani za decu, koja putem interneta uspostavljaju odnos poverenja, koje se lako zloupotrebljava. Zato ne samo nastavnici, već pre svega  roditelji treba da razgovaraju s decom kako da se bezbedno koristi internet, upozore da nisu svi s kojima stupaju u kontakt putem interneta dobronamerni. Mada deca znaju, nije na odmet stalno podsećati ih da ne daju svoje šifre nikom, da ih redovno menjaju. Posebno upozoravati da se nikad ne sastaju s nekim koga su upoznali samo preko interneta i da za prijatelje na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama ne primaju ljude koje ne znaju, a da se za svaku sumnjivu situaciju odmah treba obratiti roditeljima ili nastavnicima.

D.K.

bezbedno    Jelena Bugarski-Dan zastite dece na intertnetu

 
KNJIŽEVNA OLIMPIJADA Štampa
subota, 08 februar 2014 18:05

U subotu, 8. febuara u našoj školi održano je opštinsko takmičenje iz književnosti „Književna olimpijada“. Učestvovali su učenici sedmih i osmih razreda, ekipe šest škola: osim naše i druge dve kovinske i škole iz Pločice, Gaja i Bavaništa. Visok nivo poznavanja jezika i književnosti pokazali su i rezultati testa: Bojana Sekulić osvojila je 11, Zorana Zdravković 13, a Mia Bojović 14 bodova. Čestitamo im na postignutom uspehu.

D.K.

knjizevna olimpijada 1 knjizevna olimpijada 2
 
Javna nabavka male vrednosti br.1-III/2014 – nabavka usluge prevoza učenika Štampa
utorak, 04 februar 2014 18:20

Poziv

Konkursna dokumentacija

 
Obaveštenje Štampa
ponedeljak, 03 februar 2014 17:55

Sutra, 04. februara, nastava će se odvijati po rasporedu od utorka.

 
OBAVEŠTENJE Štampa
nedelja, 02 februar 2014 13:28

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova
u ponedeljak, 03. februara 2014. godine, neće biti nastave.

 

 

 
OBAVEŠTENJE Štampa
petak, 31 januar 2014 13:19

NEMA NASTAVE U ŠKOLAMA SUTRA, 1. FEBRUARA !

Zbog izuzetno nepovolјnih vremenskih uslova, predsednica opštine Kovin, Dr Gordana Zorić, danas je donela Odluku o prekidu obrazovnbo-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Kovin dana 01. februara 2014. godine.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 38

themesclub.com cms Joomla templateCopyright © 2008. OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin - Sva prava zadržana
Autor: Dejan Kreculj
Webmaster: Saša Petrović

Brojač poseta