Početna
Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin
Održano Opštinsko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju 2014” Štampa
subota, 12 april 2014 17:03

sta-znas-o-saobracaju Danas je osnovna škola „Đura Jakšić“ bila domaćin opštinskog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“. Učestvovalo je šezdeset takmičara, članova ekipa iz svih osnovnih škola naše opštine, osim škole iz Deliblata.

Organizatori takmičenja bili su Savet za bezbednost saobraćaja opštine Kovin, Savez vozača opštine Kovin, MUP Republike Srbije PU Pančevo PS Kovin, a značajnu pomoć u sprovodjenju dali su instruktori auto škola. Nakon testa poznavanja saobraćajnih propisa, usledio je najzanimljiviji deo, vožnja poligona spretnosti.

Iako je bio praznik, Lazareva subota – Vrbica, po varljivom prolećnom vremenu, učenici su pokazali svoje umeće, a najbolji medju najboljima osvojili su nagrade za prva tri mesta: bicikl, rolere ili loptu i plasman u dalje takmičenje. Čestitke pobednicima i školi domaćinu na besprekornoj organizaciji.

D.K.

 

 
U akciji "Sat za našu planetu" Štampa
subota, 29 mart 2014 18:02

Svetski fond za prirodu WWF, jedna od najvećih organizacija u svetu koja se bavi zaštitom prirode, organizovala je i ove godine globalnu akciju isključivanja svetla na jedan sat pod nazivom „Sat za našu planetu“. Toj najpoznatijoj planetarnoj volonterskoj akciji, po drugi put, priključili su se učenici naše škole. Kako se sama akcija odvija subotom uveče, kada škola ne radi, učenici su svoj doprinos dali pripremajući veliki broj promotivnih flajera sa porukama da se makar i ovim simboličkim gestom pomogne planeti i učini nešto protiv ogromne emisije štetnih gasova, klimatskih promena i preterane potrošnje prirodnih resursa. Zajedno sa posterom i promotivnim nalepnicama, dobijenim od beogradskog WWF tima, učenici su na časovima predmeta Čuvari prirode i Tehničko i informatičko obrazovanje, na računarima nacrtali svoje viđenje i rešenje ovog problema, a potom su priredili izložbu u holu škole. Bila je to prilika da se ostvari saradnja i sa osnovnom školom "Olga Milošević" iz Smederevske Palanke tako što je otvorena Fejsbuk stranica „Naš sat za našu planetu“ gde su prikazane ovogodišnje aktivnosti i koja ostaje otvorena za dalju saradnju svih koji žele da nam se pridruže.

D. K.


 
DILS projekat "Učionica za budućnost sve dece" Štampa
utorak, 25 mart 2014 14:27


 
Eratostenov eksperiment Štampa
petak, 21 mart 2014 13:43

Učenici sedmog razreda naše škole ove godine prvi put su se pridružili planetarnom „Eratostenovom eksperimentu“ čiji je cilj izračunavanje obima Zemlje. Pripreme su blagovremeno izvršene, škola je registrovana, a na osnovu geografske dužine i širine, beogradska škola „Ivo Andrić“ bila je jedina od devet škola u Srbiji, od 380 učesnika širom planete, sa istom geografskom dužinom sa kovinskom. Ove godine eksperiment je održan 21. marta, na dan ravnodnevnice i 12:32:24 po lokalnom vremenu. Zadatak je bio da se izmeri senka predmeta u to vreme i na osnovu jednostavnog računa dođe do rezultata. Bilo je to za učenike jedno lepo i zanimljivo iskustvo učešća u eksperimentu svetskih razmera.

D.K.
 
ČAROBNI ZVUCI VIOLE I FLAUTE Štampa
utorak, 18 mart 2014 14:18

Prostor koji je prvom polovinom prošlog stoleća sagrađen za potrebe Sokolske organizacije i prigodne proslave i koncerte, a 18. marta je fiskulturna sala naše škole, posle mnogo decenija bio je ispunjen muzikom Telemana, Mocarta i Baha. Zahvalnost dugujemo odlično vođenom promociji viole i flaute, koju su na prijemčiv način ostvarile Tijana Cvetković, flauta, i Jelena Ugrinić, viola, iz smederevske Muzičke škole „Kosta Manojlović“. Učenici su s velikom pažnjom slušali o konstrukciji i osobinama ovih instrumenta, koje su smenjivale  odabrane muzičke minijature dueta i solističke partije. Nezaboravni mini koncert koji je fascinirao učenike, kako mlađeg tako i starijeg usrasta.

D. K.


 
ENERGETSKI EFIKASNO Štampa
četvrtak, 06 mart 2014 12:51

ENERGETSKI EFIKASNOUčenici naše škole obeležili su Svetski dan energetske efikasnosti, 5. mart. Đaci sedmog razreda pripremili su prigodnu postavku u holu škole sa ciljem da se opomene i upozori da je neophodno menjati navike i biti štedljiviji kada je u pitanju potrošnja energije. Ukazano je i na alternativne izvore enegije, posebno što je Kovin sredina u kojoj se od budućeg vetroparka mnogo očekuje.

Sofija Tasić, novinarska sekcija

 
Rezultati Opštinskog takmičenja iz matematike Štampa
subota, 01 mart 2014 17:55

U ČAROBNOM SVETU BROJEVA

mat opstinsko 14Danas je u našoj školi održano opštinsko takmičenje iz matematike.
Učestvovalo je 147 učenika iz svih osnovnih škola kovinske opštine.
Najmlađi su bili učenici trećeg razreda, a postignuti su sledeći rezultati:

pdf
Preuzmi rezultate
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 40

themesclub.com cms Joomla templateCopyright © 2008. OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin - Sva prava zadržana
Autor: Dejan Kreculj
Webmaster: Saša Petrović

Brojač poseta