Početna
Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin
U akciji "Sat za našu planetu" Štampa
subota, 29 mart 2014 18:02

Svetski fond za prirodu WWF, jedna od najvećih organizacija u svetu koja se bavi zaštitom prirode, organizovala je i ove godine globalnu akciju isključivanja svetla na jedan sat pod nazivom „Sat za našu planetu“. Toj najpoznatijoj planetarnoj volonterskoj akciji, po drugi put, priključili su se učenici naše škole. Kako se sama akcija odvija subotom uveče, kada škola ne radi, učenici su svoj doprinos dali pripremajući veliki broj promotivnih flajera sa porukama da se makar i ovim simboličkim gestom pomogne planeti i učini nešto protiv ogromne emisije štetnih gasova, klimatskih promena i preterane potrošnje prirodnih resursa. Zajedno sa posterom i promotivnim nalepnicama, dobijenim od beogradskog WWF tima, učenici su na časovima predmeta Čuvari prirode i Tehničko i informatičko obrazovanje, na računarima nacrtali svoje viđenje i rešenje ovog problema, a potom su priredili izložbu u holu škole. Bila je to prilika da se ostvari saradnja i sa osnovnom školom "Olga Milošević" iz Smederevske Palanke tako što je otvorena Fejsbuk stranica „Naš sat za našu planetu“ gde su prikazane ovogodišnje aktivnosti i koja ostaje otvorena za dalju saradnju svih koji žele da nam se pridruže.

D. K.


 
DILS projekat "Učionica za budućnost sve dece" Štampa
utorak, 25 mart 2014 14:27


 
Eratostenov eksperiment Štampa
petak, 21 mart 2014 13:43

Učenici sedmog razreda naše škole ove godine prvi put su se pridružili planetarnom „Eratostenovom eksperimentu“ čiji je cilj izračunavanje obima Zemlje. Pripreme su blagovremeno izvršene, škola je registrovana, a na osnovu geografske dužine i širine, beogradska škola „Ivo Andrić“ bila je jedina od devet škola u Srbiji, od 380 učesnika širom planete, sa istom geografskom dužinom sa kovinskom. Ove godine eksperiment je održan 21. marta, na dan ravnodnevnice i 12:32:24 po lokalnom vremenu. Zadatak je bio da se izmeri senka predmeta u to vreme i na osnovu jednostavnog računa dođe do rezultata. Bilo je to za učenike jedno lepo i zanimljivo iskustvo učešća u eksperimentu svetskih razmera.

D.K.
 
ČAROBNI ZVUCI VIOLE I FLAUTE Štampa
utorak, 18 mart 2014 14:18

Prostor koji je prvom polovinom prošlog stoleća sagrađen za potrebe Sokolske organizacije i prigodne proslave i koncerte, a 18. marta je fiskulturna sala naše škole, posle mnogo decenija bio je ispunjen muzikom Telemana, Mocarta i Baha. Zahvalnost dugujemo odlično vođenom promociji viole i flaute, koju su na prijemčiv način ostvarile Tijana Cvetković, flauta, i Jelena Ugrinić, viola, iz smederevske Muzičke škole „Kosta Manojlović“. Učenici su s velikom pažnjom slušali o konstrukciji i osobinama ovih instrumenta, koje su smenjivale  odabrane muzičke minijature dueta i solističke partije. Nezaboravni mini koncert koji je fascinirao učenike, kako mlađeg tako i starijeg usrasta.

D. K.


 
ENERGETSKI EFIKASNO Štampa
četvrtak, 06 mart 2014 12:51

ENERGETSKI EFIKASNOUčenici naše škole obeležili su Svetski dan energetske efikasnosti, 5. mart. Đaci sedmog razreda pripremili su prigodnu postavku u holu škole sa ciljem da se opomene i upozori da je neophodno menjati navike i biti štedljiviji kada je u pitanju potrošnja energije. Ukazano je i na alternativne izvore enegije, posebno što je Kovin sredina u kojoj se od budućeg vetroparka mnogo očekuje.

Sofija Tasić, novinarska sekcija

 
Rezultati Opštinskog takmičenja iz matematike Štampa
subota, 01 mart 2014 17:55

U ČAROBNOM SVETU BROJEVA

mat opstinsko 14Danas je u našoj školi održano opštinsko takmičenje iz matematike.
Učestvovalo je 147 učenika iz svih osnovnih škola kovinske opštine.
Najmlađi su bili učenici trećeg razreda, a postignuti su sledeći rezultati:

pdf
Preuzmi rezultate
 
Ugledni čas iz engleskog jezika „FOOD AND DRINK“ Štampa
četvrtak, 27 februar 2014 13:35

Drama u nastavi

Drama u nastavi je, može se slobodno reći, nesvakidašnja metoda na našim prostorima u nastavi danas. Neobičan, ali posve kreativan način motivisanja učenika, gde oni usvajaju, ali i obnavljaju već stečena znanja. Engleski jezik pruža mogućnost primene dramskih tehnika u okviru nastave pomoću kojih učenici zakoračuju u jednu sasvim novu dimenziju u kojoj učionica postaje scena, učenici glumci, a nastavnik može imati dvojaku ulogu (ulogu publike ili glumca).

Kao primer jednog od časa sa dramskim tehnikama, 27.2.2014.prikazan je čas engleskog jezika, koji je održala nastavnica, Jovana Stojiljković u odeljenju IV-2. Čas je osmišljen kao revizija vokabularskih i gramatičkih particija, kako naziv kaže, vezanih za hranu i piće. Uložena kreativnost nastavnice i trud učenika pretvorili su učionicu u restoran, koji su nazvali „Catherine’s Place“. Učenici su bili u svojim ulogama gostiju restorana i konobara. I nastavnica je imala svoju ulogu, ulogu menadžera restorana, čija je funkcija bila da dočekuje goste i poželi im prijatan boravak u restoranu. Zanimljivo uklopljeni u scenario, koji su sami učenici sa nastavnicom pisali, celo odeljenje IV-2 (22 učenika) je učestvovalo. Učenici su sa nastavnicom prethodno pripremili učionicu koristivši produkte svoga rada (hranu koju su pravili od kartona, stiropora, papirne tanjire, čaše...) Postojao je i meni na svakom stolu, koji su svi zajedno sastavljali. Ne samo glume, scene i glumca, bilo je i muzike. Muzika koja je korišćena kao uvodna i odjavna bila je adekvatna temi, reč je o pesmi „Favourite Food“.

Na ovaj sasvim inovativan način upotreba engleskog jezika u učionici zaživljava. Učenici su sada u stanju da jezik koriste kontekstualno, što je i najvažnije. Kako nastavnica engleskog jezika kaže:“Razvijanje komunikativnih sposobnosti kod učenika jeste krajnji cilj učenja engleskog jezika.“ Jezik je živa tvorevina, a njegova konkretna primena kao i ohrabrivanje učenika da što više koriste strani jezik, jeste ono što je pospešeno dramskom tehnikom u nastavi stranog jezika.

Jovana Stojiljković

 


 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 40

themesclub.com cms Joomla templateCopyright © 2008. OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin - Sva prava zadržana
Autor: Dejan Kreculj
Webmaster: Saša Petrović

Brojač poseta