Обавештење за родитеље


Поштовани ученици и родитељи,

На основу  добијеног  „Стручног упутства за организацију и реализацију образовно васпитног рада у основној школи у шк. 2021/22.“  и Препорука за почетак образовно-васпитног рада у шк. 2021/22. години добијених од Министарства просвете РС, обавештавамо Вас о предузетим мерама заштите и  начину организације и реализације наставе за ученике у ОШ “Јован Јовановић Змај“ Ковин.

О мерама превенције и заштите разговараћемо са ученицима свакодневно у школи, а неопходно је да одређене информације добију и од Вас.

Мере заштите здравља ученика и запослених:

  1. Родитељи свакодневно проверавају телесну температуру деци пред полазак у школу
  2. Ношење маски:

-  Маску ученик треба да носи при уласку у школу па све до доласка до своје клупе.

- Маска се обавезно користи и приликом одговарања и сваког разговора.

- Маска се обавезно користи и приликом било којег кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или тоалет.

- Током боравка у школи могуће је да се користи било која маска (хируршка, епидемиолошка или платнена), али она треба да се користи на исправан начин тако да покрива нос и уста 

  1. Родитељи који доводе децу у школу, не улазе у школу, доводе децу до улаза у школску зграду где децу преузима дежурни учитељ/наставник уз обавезно ношење заштитних маски
  2. Родитељи треба да улазе у просторије школе само у случају неопходности. Молимо родитеље да све остале контакте са наставницима и одељењским старешинама обављају телефонским и електронским путем.
  3. Поступак родитеља уколико се симптоми код деце јаве ван школе је  да иду у КОВИД 19 амбуланту, не доводити дете у школу и обавестити надлежну особу у школи. Даље пратити препоруке лекара.
  4. Уколико током боравка у школи, постоји сумња на респираторну инфекцију ученика, он се смешта у просторију за изолацију до доласка родитеља уз обавезно ношење маске, обавештава се надлежни институт за јавно здравље.
  5. Настава се одвија увек у истој учионици,  осим кабинета информатике , а биће коришћен и отворен простор школског дворишта.
  6. Неопходно је да ученици одржавају физичку дистанцу од других особа у школи, од најмање 1,5 метар, посебно током уласка у школску зграду, током малих и великог одмора.
  7. У тоалет улази онолико деце колико има кабина, а испред тоалета се чека ред уз физичку дистанцу од 1,5 метар између ученика, под надзором наставника.
  8. Неопходно је  да ученици пре јела оперу руке, као и да међусобно не деле храну и пиће.
  9. Нагласите деци значај редовног прања руку, како се правилно одржава хигијена руку у циљу спречавање ширења инфекције (прање сапуном и водом 20 секунди), као и да не додирују очи, нос и уста неопраним рукама.
  10. Препоручујемо родитељима да обезбеде деци ужину и флашицу са водом у довољној количини за тај дан.

            На основу „Стручног упутства за организацију и реализацију образовно васпитног рада у основној школи у шк. 2021/22.“ утврђено је да ће се настава организовати према моделу: 1. модел организације образовно – васпитног рада у ОШ “Јован Јовановић Змај“ КовинМодел 1 подразумева да сви ученици непосредно похађају наставу у школи, у две смене. Нема дељења у групе. Свако одељење има своју учионицу у којој се реализује настава.

Часови ће трајати 45 минута по следећем распореду звоњења:

час

Распоред звоњења

Прва смена

Друга смена

 1.

8.00 – 8.45

13.30 – 14.15

2.

 9.50 -9.35

14.20 – 15.05

 

Велики одмор 20 мин.

Велики одмор 20 мин.

 3.

9.55 -10.40

15.25 – 16.10

4.

 10.45 - 11.30

16.15- 17.00

5.

 11.35 – 12.20

17.05 – 17.50

6.

 12.25 – 13.10

17.55 -  18.40


Најновије вести

Copyright © 2008. Основна школа „Јован Јовановић Змај" Ковин
Веб дизајн/Веб админ: Саша Петровић

Уредник: Дејан Крецуљ